



Agenda:

Extended CAP Meeting – Paekākāriki Adaptation Area: MCDA Scoring of Shortlisted Pathways

Date: Wednesday, 6 March 2024

Location: Robin's Nest, Ngā Manu Nature Reserve, 74 Ngā Manu Reserve Road,

Waikanae

Time: 1.00 pm – 5.30 pm

Attendees: Jim Bolger (Chair), Jerry Mateparae, Donald Day, Martin Manning, Susie Mills, John Barrett, Moira Poutama, Olivia Bird, Kelvin Nixon, Stephen Daysh, Derek Todd, Monique Eade, Damian Debski, Rhys Girvan, Danielle Johnson, Paula Blackett, Astrid Dijkgraaf, Iain Dawe, Deanna Rudd (TBC), Jason Holland, Sandhira Naidoo, Alfred Lison, Heather Patterson and Abbey Morris

Observers: Tim Sutton, Glen Olsen, Sean McKinley, Michael Moore and Sophie Handford

No.	Time	Agenda Item	Prior Reading Required
1.	1.00pm – 1.05 pm (<i>5 minutes</i>)	Opening Karakia Open to the room Welcome Jim Bolger, Chair	
2.	1.05 pm – 1.15 pm (<i>10 minutes</i>)	Confirmation of the Minutes Jim Bolger, Chair	 30 November 2023 CAP meeting minutes 9 February 2024 CAP meeting minutes
3.	1.15 pm – 1.20 pm (5 <i>minutes</i>)	Project Update Abbey Morris, KCDC	
4.	1.20 pm – 2.05 pm (45 <i>minutes</i>)	Multiple Criteria Decision Analysis (MCDA) Assessment of Shortlisted Pathways for Paekākāriki Adaptation Area (Facilitated discussion session resulting in CAP decision required) Stephen Daysh, Mitchell Daysh with support from Derek Todd, Jacobs Focusing on the Effectively manages the risks of coastal erosion criterion	 PAA Shortlisted Pathways with MCDA <u>Effectively manages</u> <u>the risks of coastal</u> <u>erosion</u> Commentary
5.	2.05 pm – 2.50 pm (45 <i>minutes</i>)	Multiple Criteria Decision Analysis (MCDA) Assessment of Shortlisted	PAA Shortlisted Pathways with MCDA <u>Effectively manages</u>

Apologies: Mark Taratoa

	2.50 pm – 3.05 pm (<i>15 minutes</i>)	Pathways for Paekākāriki Adaptation Area(Facilitated discussion session resulting in CAP decision required)Stephen Daysh, Mitchell Daysh with support from Derek Todd, JacobsFocusing on the Effectively manages the 		<u>the risks of coastal</u> <u>inundation</u> Commentary
6.	3.05 pm – 3.25 pm (20 minutes)	Multiple Criteria Decision Analysis (MCDA) Assessment of ShortlistedPathways for Paekākāriki Adaptation Area Continued(Facilitated discussion session resulting in CAP decision required)Stephen Daysh, Mitchell Daysh with support from Monique Eade, JacobsFocusing on the Regulatory consenting and policy risk criterion	•	PAA Shortlisted Pathways with MCDA <u>Regulatory</u> <u>consenting and policy</u> <u>risk</u> Commentary
7.	3.25 pm – 4.25 pm <i>(60 minutes)</i>	Multiple Criteria Decision Analysis(MCDA) Assessment of ShortlistedPathways for Paekākāriki AdaptationArea Continued(Facilitated discussion session resulting in CAP decision required)Stephen Daysh, Mitchell Daysh with support from Danielle Johnson and Paula Blackett, NIWAFocusing on the following criteria: Community Social and Economic Wellbeing Public Access and Recreation	•	 PAA Shortlisted Pathways with MCDA Commentary for: <u>Community</u> <u>Social and</u> <u>Economic</u> <u>Wellbeing</u> O Public Access and Recreation
	4.25 pm – 4.40 pm (<i>15 minutes</i>)	TEA BREAK		
8.	4.40 pm – 5.00 pm (20 minutes)	Multiple Criteria Decision Analysis (MCDA) Assessment of Shortlisted Pathways for Paekākāriki Adaptation Area Continued (Facilitated discussion session resulting in CAP decision required)	•	PAA Shortlisted Pathways with MCDA <u>Landscape</u> Commentary

		Stephen Daysh, Mitchell Daysh with support from Rhys Girvan, Boffa Miskell <i>Focusing on the</i> <u>Landscape</u> criteria.		
	5.00 pm – 5.20 pm (20 minutes – timing has been determined due to time difference between NZ and Portugal, where Astrid is currently located).	Multiple Criteria Decision Analysis(MCDA) Assessment of ShortlistedPathways for Paekākāriki AdaptationArea Continued(Facilitated discussion session resulting in CAP decision required)Stephen Daysh, Mitchell Daysh with support from Astrid Dijkgraaf, Astrid.EcologyFocusing on the Ecology criterion	•	PAA Shortlisted Pathways with MCDA <u>Ecology</u> Commentary
9.	5.20 pm – 5.25 pm (5 minutes)	Next Steps Abbey Morris, KCDC		
10.	5.25 pm – 5.30 pm (5 minutes)	Closing Karakia Open to the room		