



Agenda:

CAP Meeting – Central Adaptation Area: Risk Assessments, Objectives, and Options

Date: Thursday, 29 June 2023

Location: Kotare Room, Ramaroa Centre, Queen Elizabeth Park, Paekākāriki

Time: 1.30 pm – 4.30 pm

Attendees: Jim Bolger (Chair), Jerry Mateparae, Donald Day, Moira Poutama, Martin Manning, Susie Mills, John Barrett, Melanie McCormick, Olivia Bird, Mark Taratoa, Te Rangimārie Williams, Stephen Daysh, Kris Pervan, Deanna Rudd (TBC), Jason Holland, Sandhira Naidoo, Ashlyn Gallagher, Yvonna Chrzanowska, Kate MacDonald, Damian Debski, Iain Dawe, Aastha Shrestha and Abbey Morris

Observers: Cam Butler, Tim Sutton and Sophie Handford

No.	Time	Agenda Item	Prior Reading Required
1.	1.30 pm – 1.35 pm	Opening Karakia	
	(5 minutes)	Open to the room	
		Welcome	
		Jim Bolger, Chair	
2.	1.35 pm – 1.40 pm (5 minutes)	Introductions	15 June 2023 CAP
		(Round table introduction)	workshop minutes
		Jim Bolger, Chair	
3.	1.40 pm – 1.45 pm	Confirmation of the Minutes	
	(5 minutes)	Jim Bolger, Chair	
4.	1.45 pm – 1.50 pm (5 minutes)	Project Update	
		Abbey Morris, KCDC	
5.	1.50 pm – 2.05 pm (15 minutes)	Update on Ātiawa ki Whakarongotai's	
İ		Engagement, Central Adaptation Area	
		Cultural Risk Assessment & Cultural	
		Values Report	
		Te Rangimārie Williams, TAG & ĀkW	
6.	2.05 pm – 2.40 pm	Presentation of Risk Assessments for	Risk Assessment
	(35 minutes)	Central Adaptation Area	PowerPoint
		(Facilitated information session with	Presentation & Matrix
		discussion)	PDF
		Kate MacDonald and Damian Debski,	
		Jacobs	
	2.40 pm – 2.55 pm	TEA BREAK	
	(15 minutes)		
7.	2.55 pm – 3.30 pm	Define Objective for Central Adaptation	CAA Capturing Values
	(35 minutes)	Area	to Inform Objective

		(Facilitated discussion with CAP decision required) Stephen Daysh, Mitchell Daysh	PowerPoint Presentation
8.	3.30 pm – 4.10 pm (40 minutes)	Discount Options from Long List for Central Adaptation Area (Facilitated discussion with CAP decision required) Stephen Daysh, Mitchell Daysh	Discounting of long-list options for the Central Adaptation Area PDF
9.	4.10 pm – 4.25 pm (15 minutes)	Next Steps Abbey Morris, KCDC	
10.	4.25 pm – 4.30 pm (5 minutes)	Closing Karakia Open to the room	